Екип


Асен Павлов

Арт Директор, Главен Хореограф и продуцент

Асен Павлов завършва Национално училище за танцово изкуство с отличие и най-високи постижения. От 1990 до 1992 танцува в "Ансамбъл на строителни войски - София" и формация "Полиданс" с хореограф Анатолий Клочков. От 1992 г. до 1999 г. е прима солист в Националния ансамбъл на България - Филип Кутев". През 1993 г. създава един от първите частни ансамбли в България - "ЧИНАРИ". През 2000 г. завършва Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив със специалност "Хореографска режисура" - магистърска степен. От 1995 г. е преподавател в Националното училище за танцово изкуство - София. През 1995 г. основава ДТА "ЧИНАРЧЕ". Снима главна роля във филма "Авантюрата Хамлет" с режисор Грек Роудж и продуцент Станислав Семерджиев. Главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъл "Гоце Делчев" София. Участва като хореограф на телевизионната поредица "Сите Българи Заедно". Хореограф и солист на спектакъла "Орфей и Евридика" Главен Хореограф и солист в Американо-Българската продукция "Свят от емоции" и "Булгерия се артистика" с продуценти Рекс Бърдет и Янка Дочева". Главен художествен ръководител на специалност "Български танци" в Национално училище за танцово изкуство - София. Водещ в телевизионните предавания на Българската Национална телевизия "Български уроци" и "Надиграй ме". Дългогодишен хореограф и постановчик на фестивала "Пирин Фолк - Сандански". Хореограф и режисьор на спектаклите "Четвъртото измерение", "Друмища български","Магията на танца", "Картините на майстора", "Възрожденски разкази", "Балкански табор", "Легенда за мистичната златна маска" и мегаспектакъла "Болярите на танца", музикално-танцовите спектакли "Траките" и "Ние българите". Носител на златен медал от F.E.C.C. с президент Хенк Фердинанд Ван Дер Кроон. Носител на "Златна книга" за принос към Българската култура". Носител на "Сребърна лира" от Съюза на музикалните и танцови дейци. През 2015 година, Асен Павлов и Ансамбъл "Чинари" бяха наградени от Съюза на артистите в България с "ИКАР 2015", за спектакъла "Траките". Носител на "Кристална лира" за 2016 година за спектакъла "Ние българите".

Анатолий Клочков

Балетмайстор и Хореограф

Анатолий Клочков завършва Московски Държавен Институт по Култура с квалификация "Балетмайстор - педагог". От 1975 до 2002 г. работи като балетмайстор в "Ансамбъл на Строителните войски" - гр. София. В същия период преподава и в Държавното хореографско училище - сега НУТИ. Многократно е бил лауреат на републикански и международни танцови фестивали и конкурси. В 1987 г. е награден с Орден "Кирил и Методи" - II степен. През 1996-1997 г. е хореограф на телевизионните филми "Що съм лудо лудувало", "Жив е българският Бог", "Шумът на тишината" с режисьор Велко Йорданов, влезли в Златния фонд на БНТ. През 1999 г. е награден със "Златна лира" на СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ МУЗИКАЛНИ И ТАНЦОВИ ДЕЙЦИ. През 1999 г. е взел участие като хореограф в руско-френския игрален филм на режисьора Режис Верние "Изток-Запад", номиниран (2000 г.) за Оскар като най-добър чуждоезичен филм. През 2003 г. е хореограф в игралния филм на режисьора Ринго Лам "Ад" с холивудския артист Жан-Клод Вам Дам в главната роля. През 2004 г. е постановчик и изпълнител на танци във филма на режисьора Иван Ничев "Пътуването към Ерусалим". През 2011 г. е награден със "Златна Лира" на Съюза на българските учители.

РЕПЕТИТОРИ

Калоян Павлов

Мирослав Гаврилов

Ивета ГарчеваКреативен център

Калоян Павлов

Димитър Димитров

Диляна ПървановаАдминистрация

Надя Павлова

Ивета ГарчеваГЛАВЕН МЕНИДЖЪР

Катрина КръстеваРЕКЛАМЕН МЕНИДЖЪР

Любомира Павлова

Костадин Генчев

Музикален модератор и диригент

Костадин Генчев - Носител е на наградите „АСКЕЕР” 2005 за театрална музика с група „БУЛГАРА” и на Втора награда от Националния конкурс за написване на симфонично произведение в неравноделни ритми „7/8” 2016.

Роден е през 1969 в гр. Габрово. На 10-годишна възраст започва да свири на кавал, а през 1988 завършва Средното музикално училище „Филип Кутев” в Котел. През 2016 се дипломира в НМА “Проф.Панчо Владигеров”,със специалност “Композиция”,в класа на проф.Красимир Тасков. Кариерата му като оркестрант в различни фолклорни формации започва през 1990 в Ансамбъла за народни песни и танци Сливен. Работи за кратко в Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, а от 1993 година насам е солист – оркестрант, композитор и аранжор в Оркестъра за народна музика на Българското национално радио. От тогава до момент К. Генчев е автор на над 800 аранжимента на народни песни и над 100 инструментални пиеси, написани специално за този състав на БНР. Като оркестрант работи в инструменталната група към хора „Мистерията на българските гласове” и пътува заедно с тях, участвайки в стотици концерти в Европа, Азия и Латинска Америка от Бразилия до Хон Конг.

Освен с БНР и „Мистерията на българските гласове”, кариерата на Костадин Генчев е свързана и с най-големите и интересни новаторски проекти на българската етно сцена. Неговият първи проект през 1995 е заснет от БНТ в едноименния филм „Пътуване през съня”. През 1998 БНТ отново заснема филм с песни и инструментални творби в аранжименти на Костадин Генчев: „На младост биват полуди”. През същата година започва успешното му сътрудничество, продължаващо и днес, с Николай Иванов от група „ОМ” в многобройни концерти и записи на филмова музика.

През 2002 Костадин Генчев и Кирил Добрев основават група „БУЛГАРА” – едно изключително явление на етно сцената ни. „БУЛГАРА” изнася концерти в страната и чужбина и участва във всички български етно-джаз фестивали като „Аполония”, Банско джаз фест, Джаз фест-Смолян; София джаз пик; Пловдивски джаз вечери и други. През 2005 „БУЛГАРА” печелят наградата „Аскеер” за музика към театралната постановка „Дивите” на актьора и режисьор Георги Къркеланов. През 2006 издават първия си албум „Меча сватба”, а през 2013 в чест на 10-годишнината от основаването на групата – втория си албум „Булгара на живо”.

Постоянният интерес на Костадин Генчев към етно музиката в нейните най-нови форми го вдъхновява за неговия втори етно проект в сътрудничество с Димитър Христов – инструменталният квартет „ДИВА РЕКА” се появява на бял свят през 2008, за да сътворява акустична музика въз основа на българския фолклор. „ДИВА РЕКА” изнася многобройни концерти в Австрия, Германия и Унгария. През 2010 издават и свой албум, наречен просто „ДИВА РЕКА”.

Успешното и плодотворно сътрудничество на Костадин Генчев с Кирил Добрев не е само в рамките на етно проекта „БУЛГАРА”, но и в музиката към телевизионни филми и фолклорни спектакли. През 2006 двамата пишат музиката към филма „Отвъд чертата”, по поръчка на БНТ. А през 2009 - музиката за спектакъла на ансамбъл „Чинари” „Магията на танца”, представен в препълнената зала 1 на НДК в София. Няколко години по-късно К. Генчев пише самостоятелно музика за друг спектакъл на „Чинари”: „Болярите на танца” (2013). През същата година пише и фолклорната част от музиката за спектакъла на Нешка Робева (Нешънъл Арт) „МИСТЕРИЯТА ЕНЬОВДЕН”.

Костадин Генчев пише музика и обработки на български народни песни за различни фолклорни формации – особено известни за неговите творби, написани за „ЕВА квартет”. Като кавалджия той участва и в записите на диска им „Арката” (2012) с Ектор Зазу.

К.Генчев пише и музика за Северняшки ансамбъл за народни песни и танци - Плевен, за Тракийски ансамбъл за народни песни и танци - Ямбол, формацията за народни танци „Етноритъм” – Пловдив и др.

Има трайни интереси в областта на филмовата музика и като солист – оркестрант: многократно работи в записи на филмовата музика на композитора Алекс Нушев, както и в редица европейски продукции, записващи музиката си със Симфоничния оркестър на БНР.

В творческата биография на Костадин Генчев има и редица международни етно проекти. През 2000 той участва във френския проект „Одисей”, в който заедно творят музиканти от Франция, Унгария, Македония и Ирландия. С Ирландия го свързва и работата му с певицата Мелани О’Райли (Melany O’Raily), с която заедно търсят симбиозата между българската и келтската музика. К. Генчев работи и с френския музикант от „Одисей” Антоан Симони във формацията „Б-проект”. Правят серия турнета във Франция и звукозаписна сесия за компакт диск.

Костадин Генчев е чест гост – музикант (кавал ),в записите на песни на редица поп изпълнители и етно проекти. Особено важно и успешно е присъствието му като кавалджия, композитор и аранжор в етно проект „БЕЛОНОГА”(на съпругата му Гергана Димитрова-певица в хор “Мистерията на българските гласове “и “Ева квартет”) и първия им албум „През очите на слънцето” 2013.

Костадин Генчев е музикален ментор и композитор на телевизионното предаване “Надиграй ме” по БНТ,вече седем сезона .

Дискография


2006  „Меча сватба” (Кукер мюзик) група Булгара 
2010 „Дива река” (Гега) група Дива Река
2012 „Арката” (Елен Мюзик) Ева Квартет с Хектор Зазу / участие
2013 „Булгара на живо” група Булгара 
2013 „През очите на слънцето” (Елен мюзик) етно проект „Белонога”