Артисти


Надежда Павлова

Имам удоволствието да съм един от основателите на "ЧИНАРИ" и да извървя дългогодишния си творчески и професионален път заедно с трупата. Свидетел съм на израстването на ансамбъла до превръщането му в една от най-елитните трупи не само в България. "ЧИНАРИ" е посланник на България по целия свят. Репертоарът и спектаклите му са предназначени за всякаква публика, потвърждение на това са многото концерти и спектакли, представени в Европа и Америка. Един от най-зрелищните и любим мой спектакъл е "Легенда за мистичната златна маска" - спектакъл достоен да се конкурира с най- добрите.

Калоян Павлов

Винаги съм се чувствал част от "ЧИНАРИ", имайки предвид, че моите родители са основатели на трупата. Невероятно е преживяването да се хванеш рамо за рамо и колан за колан с хора, на които си се възхищавал и си гледал, докато си бил в началото на танцовата си кариера. Отговорността за мен е изключително голяма, което ми дава още повече сили и енергия да докажа и продължа идеята на трупата. Един от любимите ми моменти в спектаклите е, когато изпълнявам перкусионни фигури с тъпана и същевременно танцувам. Съчетанието на "ЧИНАРИ" и "БУЛГАРА" е "диамант", който трябва да се види по целия свят. За мен този формат показва бъдещата посока на съвременните танцови трупи.

Ивета Гарчева

Бях 10 клас, когато отидох на репетиция в ансамбъл "Чинари" и от тогава вече осем години съм част от него. Смятам, че ансамбъл "Чинари" е различен и уникален сам по себе си. Танците в репертоара на трупата ме изненадват и провокират точно с нестандартното и различното, което ни прави уникални. Двадесет години са много, но и малко... достатъчни за житието си... една стъпка към безкрая. Попътен вятър, "Чинари"...

Христо Димов

В Ансамбъл "Чинари" съм от 13 г. Различното в ансамбъла е това, че се танцуват разнообразни стилове, които винаги са атрактивни, силови и показващи качествата на нас - артистите. Много са любимите ми танци в репертоара, но последното, което ми стана любимо, е ,,Златната маска''. Мисля, че се получи един хубав спектакъл, доста тежък физически и ефектен за зрителите. ,,Свят от ритми'' също зае силна и много емоционална част от мегаспектакъла "БОЛЯРИТЕ НА ТАНЦА".

Катрина Кръстева

Докоснах се до магията на "ЧИНАРИ" през 2007 г., когато постъпих в Националното училище за танцово изкуство. Различното в "Чинари" е, че има собствен стил на танцуване и в голяма част от репертоара си показва една интересна интерпретация на българския фолклор, по нов и осъвременен начин. За разлика от другите ансамбли и трупи в България, в репертоара на "Чинари" има танци от различни стилове и народности. За мен, най-интересният, запомнящ се и завладяващ танц на ансамбъла е "Руско-цигански танц" по хореография на Анатолий Клочков. Нека бъдем вековни, като името си - "Чинари"!!

Живко Желязков

Постановките, визията, уникалните костюми, новият прочит на българския народен танцов фолклор придават на Ансамбъл "Чинари" един по-разбираем и по-впечатляващ облик. Силовата игра и виртуозност на изпълнителите от ансамбъла ги прави по-различни от всички останали. Най-силно ме провокират уникалните мелодии, на които се танцува. Бързата и динамична игра на танцьорите, използването на много фигури в танците, както акробатичните елементи в хореографиите, съчетани с реквизит, правят ансамбъла изключително зрелищен.

Станислав Стойков

В школата на ансамбъла съм от 2004 г., а в основния състав на ансамбъла съм от 2006 г. За първи път срещнах трупата през 2003 г. на концерт в град Пирдоп. Тази среща бе и една от причините да продължа да се занимавам професионално с танцово изкуство. Трупата се отличава с това, че има богат репертоар, обхващаш много стилове и жанрове, способен да задоволи всеки един зрител според неговия вкус и виждане. Енергията и силата на танцуване във всеки един от танците на ансамбъл "Чинари" би провокирала всеки танцьор и зрител.

Камелия Йорданова

В "ЧИНАРИ" съм от декември 2012 г., a в подготвителната школа танцувам от 2003 г. Когато бях малка много често гледах "ЧИНАРИ" по телевизията. "Магията на танца" беше първият спектакъл, който гледах на живо в зала 1 на НДК в изпълнение на ансамбъл "ЧИНАРИ". Различното в ансамбъла е стила и характера на танците в репертоара му. Трупата ме провокира с много неща - музика, костюми, движения и танци. Всяко следващо ново произвдение е интересно и различно за мен. Харесвам всички танци в ансамбъла, но в категория любими поставям спектаклите: "Магията на танца" , "Възрожденски разкази" и "Легенда за мистичната златна маска".

Мирослав Гаврилов

Танцувам в ансамбъл "Чинари" от 2011 г. За първи път видях изпълненията им на сцената на международния фестивал за македонски песни "Пирин фолк" - Сандански. Провокира ме новаторската идея. Харесвам всички танци от репертоара на ансамбъла, но спектакълът "Възрожденски разкази" ме вдъхновява най-много. Ако сравняваме двадесетата годишнина на ансамбъла с човешки живот, то значи сме още в началото....

Мариела Заркова

От ноември 2013. г. съм част от ансамбъл "ЧИНАРИ". Когато кандидатствах в НУТИ през 2010 г. се запознах с хореографа на ансамбъла Асен Павлов. "ЧИНАРИ" ме провокират с това, че се танцуват не само фолклорни танци, но и танци на другите народи. Ние сме униукални не само с танците си, но и с музиката и костюмите към спектаклите, които създаваме. ''Болярите на танца'' е уникален спектакъл, в който намирам всичко, което ме предизвиква да продължавам да съм част от "ЧИНАРИ".

Николай Неов

Танцувам в „Чинари” от 2011 година. Различното в ансамбъла е неговият стил за изразяване на танца - той не може да се опише с думи, носи се в сърцата . Най-силно съм провокиран от ритъма на музиката, това усещане ме кара да се гордея , че съм танцьор. Любим танц- „Танц под дъжда“, спектакъл-„Магията на танца“ Разбира се, че „Чинари” може да се конкурира със световните трупи, защото в ансамбъла са подбрани професионалисти и всеки един допринася за високото ниво на трупата със своята дарба, качесва и умения. Желая на ансамбъла да е сплотен като колектив и все така да поддържа високото си професионално ниво.

Соня Найденова

В ансамбъл „Чинари“ съм от лятото на 2016 година. За първи път се срещнах с изпълненията им в телевизионния ефир преди доста години. Различното при тях е това, че се изпълняват различнообразни танцови стилове. Любимите ми спектакли са “Възрожденски разкази” и “Свят от ритми”. Според мен ансамбълът може съвсем спокойно да се конкурира със световно известни танцови трупи. Искам да пожелая на ансамбъла още много успешни спектакли и прекрасни емоции!

Георги Ал. Георгиев

Играя в школата на "ЧИНАРИ" от шест годишен. За първи път на голяма сцена видях ансамбъла на 15-годишния юбилеен концерт в зала 1 на НДК със спектакъла "Магията на танца". Различното тук е характерът на танците и атмосферата. Всеки път съм провокиран и изненадан от танците с това, че в никои от останалите ансамбли в България не се правят такива произведения. Любимият ми танц е "Даули" от спектакъла "Магията на танца". "ЧИНАРИ" е една достойна конкуренция за световните трупи. Нека има много успешни концертни изяви и късмет, за да можем да продължим да се доказваме на световните сцени.

Гергана Димитрова

В ансамбъл „Чинари“ съм от 2016 година. За първи път гледах тяхно представление по телевизията. Трупата се отличава по стилa на танцуване, музиката и костюмите. Привлича ме това,че репертоара им не е изграден само върху български фолклор, а съдържа и танци на различни народи. Харесвам всички спектакли, но най-много „Възрожденски разкази“. Пожелавам на ансамбъл „Чинари“ да продължава своето развитие все нагоре .

Антонио Стоичков

Танцувам в школата на ансамбъл "Чинарче" от 8-годишен. Винаги съм си мечтал да съм част от големия ансамбъл "ЧИНАРИ". Голямото разнообразие на танци и стилове винаги ме е привличало и провокирало да продължа да се занимавам професионално с танци. Новите проекти в ансамбъла винаги ме изненадват и карат да се стремя към съвършенство, независимо от трудностите на различните танци от другите народи. Акробатичните елементи и най-вече играта на "Скай джъмп" кокили е трудност, която ме провокира в най-новия проект на ансамбъла. Трудно е да избера любим танц, но мегаспектакълът "БОЛЯРИТЕ НА ТАНЦА" за мен е един връх в творчеството на ансамбъла, който може достойно да бъде посланик на България по целия свят.

Тихомир Димитров

Танцьор съм в ансамбъл „Чинари” от края на декември 2011 година. Преди това не се бях срещал с ансамбъла, само с неговия хореограф Асен Павлов. Самият стил, характер и изпълнение на танците са рзлични от това на другите ансамбли в България. Акцентите в играта и музиката, стила и бързината са нещата, които ме провокират в репертоара. Всеки танц носи своя характер и с това е впечатляващ. Ансамбъл „Чинари” е достоен конкурент на всички световни трупи. Със сигурност двадесет години не са малко. Желая на „Чинари” да следват мечтите си и само напред и нагоре.

Чавдар Денков

От както се помня съм в школата на ансамбъл „Чинари“. За първи път се докоснах до тях, когато бях на 7-8 годинки- гледах спектакъла „Магията на танца“. От тогава не съм пропускал нито един техен концерт, а ето, че сега съм част ансамбъла. „Чинари“ се отличава със своите изпълнения по един нов и различен начин, чрез който можеш усетиш, да видиш и да чуеш магията на българския фолклор. На ансамбъла пожелавам още много успехи.

Виктория Димитрова

За първи път видях ансамбъл Чинари по телевизията. Ансамбъла ме впечатли с това, че има свой характерен начин на танцуване, на изразяване на танца, с много различни акценти, с много емоция. Съвсем спокойно ансамбъла може да се конкурира със световно известни трупи. 25 години не са никак малко и това, което са направили през тези години доказва, че с труд всичко се постига. Пожелавам на ансамбъла да има още много години успех и още много големи спектакли.

Николай Спасов

За първи път гледах ансамбъл "ЧИНАРИ", когато представиха спектакъла си "БОЛЯРИТЕ НА ТАНЦА". Харесвам съвременните интерпретации на фолклора и способността на танцьорите да пресъздават различни образи и роли. Ансамбъл "ЧИНАРИ" се откроява с това, че обхваща много стилове като по този начин, задоволява вкуса на всеки зрител. Това е причината "ЧИНАРИ" да застанат до всяка световна трупа или ансамбъл. Двадесет и три години са твърде малко, за да се покаже пълният потенциал на трупата.

Божидар Димитров

Танцьор съм в ансамбъл „Чинари” от края на декември 2011 година. Самият стил, характер и изпълнение на танците са рзлични от това на другите ансамбли в България. Акцентите в играта и музиката, стила и бързината са нещата, които ме провокират в репертоара. Всеки танц носи своя характер и с това е впечатляващ. Ансамбъл „Чинари” е достоен конкурент на всички световни трупи. Желая на „Чинари” да следват мечтите си и само напред и нагоре.