Референции


Henk Ferdinant VAN DER KROON - FECC

"Чинари" са Магията на българския танц"

Рекс Бърдет

Директор на SDC World-Fest - САЩ, Директор на World Music Events - САЩ, Председател на финансовата комисия на CIOFF - "Чинари" са отлични посланници на България"

Жан Рош

Завеждащ сектор "Източна Европа" при UNECKO и CIOFF - "ЧИНАРИ" са тържество на младостта и красотата и триумф на професионализма"

Стилиян Иванов

Режисьор 2007 г. - "Чинари" са професионалисти. При ограничен ресурс на време и при липса на каквото и да е музикално разнообразие, те успяват да създадат атрактивни и запомнящи се танцови комбинации. Работейки още преди 13 години с художествения ръководител на ансамбъла, бях сигурен, че Асен Павлов не само ще надскочи рамките на фолклорните щампи, но и ще създаде свой собствен танцов стил. Пожелавам им да създадат театър "Чинари", който да синтезира музика, песен, танц, светлина и костюми. Успех!

Стефан Мушатов

ТВ режисьор 2007 г. - "За да опознаеш ансамбъл "Чинари" не е достатъчно само да се наслаждаваш на техните изпълнения на сцената или на телевизионния екран. Истинските им качества се разкриват в съвместната ни работа. В последните години аз имах такава възможност за преценка и съм силно впечатлен от професионализма, отговорността и взискателността при изпълнението на поставените им задачи. А тези задачи са най-разнообразни, не винаги леки, често внезапни, изискващи мигновена реакция и променящи се ежеседмично. Постижение на ръководителя и хореографа Асен Павлов е подбора и сплотяването на изпълнители с такива качества за изграждане на перфектен ансамбъл с широко амплоа. Убеден съм в бъдещето на "Чинари" и с удоволствие работя с тях."

Николай Априлов

Продуцент и режисьор 2007 г. - "Когато творческите ми проекти налагат да реша задача, в която танцът и пластичният изказ са от особено значение за художественото послание, то търся неизменно партньорството на ансамбъл "Чинари". Създателят на трупата и неин хореограф Асен Павлов, владее с лекота танцовата лексика, мисли съвременно, мотивира изпълненията на танцьорите да внушават съвършенство. Асен Павлов познава отлично както характера на Българския народен танц, така и богатото световно разнообразие на музикални и ритмични танцови стилове. Творческата му фантазия вижда танците "облечени" с присъщите за съдържанието им костюми, аксесоари, накити и реквизит."